Nieuw bankje na diefstal

VEENDAM - Mevrouw Piening-Prak (88) aan de Oostlaan in Veendam kan haar geluk niet op toen ze vorige week van Frans & Jeffre, namens Meubelproductie Wildervank, een nieuw bankje kreeg aangeboden. Eigenaar Steffan Egges van Meubel Productie Wildervank zocht gelijk contact met mevrouw Piening-Prak nadat hij het facebookbericht las over het gestolen bankje, dat maar liefst 341 keer werd gedeeld.

Geraakt door de trieste gebeurtenis besloot Egges gelijk in zijn werkplaats aan de slag te gaan om een nieuw bankje te maken. Met als eindresultaat dat mevr.Piening weer buiten op haar bankje kan zitten. Ook Xenos Veendam nam contact op en gaat het aankoopbedrag van de gestolen bankje dat ze twee maanden geleden kocht terugstorten. Mevrouw Piening “Ik kan je niet half vertellen hoe blij ik ben”.

Vorige week werd het twee maanden oude bankje bij haar seniorenwoning gestolen. Via Facebook deed haar kleindochter emotioneel haar verhaal: circa twee maanden geleden had ze het bankje gekocht, om erbuiten bij haar seniorenwoning op te gaan zitten, en te wachten op het taxibusje waar ze nog regelmatig mee reist.

Ze hoopte dat de dader dit bericht zou lezen en spijt kreeg van zijn daad, en het bankje alsnog terug zou zetten.