Vertrouwd op weg met uw scootmobiel

VEENDAM- - Een scootmobiel is een geweldig hulpmiddel waardoor u, zonder afhankelijk te zijn van anderen, deel kunt nemen aan het verkeer. Het verkeer wordt steeds drukker, verkeers-deelnemers ongeduldiger en verkeersregels wijzigen. Het is van groot belang dat u weet welke verkeersregels er gelden voor een scootmobiel en dat u uw vervoermiddel goed beheerst. Daarom biedt Verkeerswijzer Groningen (onderdeel van Provincie Groningen) u de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een scootmobieltraining.

De training wordt gehouden op woensdagmiddag 27 september, van 13.30 tot 16.30 uur, in en rond De Sorghvliethal, Jan Salwaplein 1 in Veendam.

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

- Een theoriegedeelte

- Een behendigheidsparcours

- Een rit door de omgeving onder begeleiding van een scootmobielinstructeur

De training wordt gegeven in een gemoedelijke en ontspannen sfeer, maar wel door deskundige medewerkers van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV). Het is géén examen. Doordat de training volledig vergoed wordt door de Verkeerswijzer Groningen, zijn er voor u geen kosten aan verbonden. De training is een samenwerkingsinitiatief van Verkeerswijzer Groningen, de gemeente, De Compaen, het Gehandicaptenplatform, RSR en SBV.

U kunt zich opgeven bij Tessa Witteveen van Stichting Bevordering Verkeerseducatie via 0512-544610 of tessa@stichtingsbv.nl.