Hondje voor trouwe klant

VEENDAM- - Vrijwel dagelijks loopt ze, ondanks haar hoge leeftijd, vanaf haar huis zo'n twee kilometer naar het winkelcentrum van Veendam. JouwWinkel is één van haar vaste stops. Om te "snuusteren" tussen de tweedehands en nieuwe spullen en leuke dingen te kopen voor haar verzameling.

Twee weken geleden merkten de medewerkers van JouwWinkel op dat Aaltje heel verdrietig was. Het bleek dat haar kleine hondje Bobby was overleden. Veertien jaar waren ze samen, met als derde huisgenoot een trouwe Duitse Herdershond.

Zowel voor Aaltje als voor Duitse Herder Laika was en is het overlijden van Bobby een drama. Aaltje leeft voor haar dieren en Bobby was haar alles. En Laika was zo gewend om los mee te lopen achter Aaltje en Bobby aan, dat ze na het overlijden van Bobby niet eens meer mee wilde om te gaan wandelen.

Aaltje ging op zoek naar een nieuw huisgenootje voor haar zelf en voor Laika. Al gauw bleek dat dit niet zo eenvoudig is. In de dierenasiels van de Dierenbescherming zaten op het moment van bellen helemaal geen kleine hondjes. Ook de medewerkers van de Dieren Ambulance, buren en kennissen konden Aaltje op dit moment niet helpen.

De medewerkers van JouwWinkel hebben zich het verdriet van Aaltje en haar hond Laika aangetrokken en besloten om fanatiek te gaan zoeken en bellen. Op zoek naar een lief klein hondje, geen pup. Na heel veel telefoontjes, appjes en mailtjes is het gelukt! Via Samadhi Dogs, vrijwilligers die zich inzetten om honden op te vangen die in Spanje zijn mishandeld of op straat gezet, vonden zij Diva. Een chihuahua mixje van 2 1/2 jaar oud, in Spanje gered en na enige tijd naar NL gebracht. Diva wachtte in een pleeggezin in Limburg op een definitief nieuw thuis. Nadat een vrijwilliger van Samadhi Dogs had kennisgemaakt met Aaltje en Laika ging het snel. Voor Aaltje's dieren was al geregeld dat, mocht Aaltje iets overkomen, zij samen en blijvend worden geherhuisvest bij familie.

Afgelopen zondag is Diva opgehaald en na een lange autorit overhandigd aan Aaltje. Om het een en ander te helpen bekostigen hebben de eigenaar en medewerkers van JouwWinkel ook een donatie overhandigd.

Bent u geïnteresseerd in het werk en de honden van Samadhi Dogs, dan kunt u informatie vinden op http://samadhidogs.nl . Eén van hun vrijwilligers woont in Veendam en is graag bereid om uw vragen te beantwoorden en eventueel mee te zoeken naar een voor u geschikte adoptiehond.