Wie weet meer over strokartonfabriek?

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Wie weet meer over strokkartonfabriek Hooites Beukema? Jan Douwe Bakker werkt aan een boek over de fabriek en is op zoek naar informatie, foto’s, films, anekdotes, artikelen en/of aanvullingen over Hooites Beukema.

Douwe Bakker (1913 - 1978), heeft van 1948 tot en met 1977 als bedrijfsleider bij Hooites Beukema gewerkt. Uit ewondering voor de inzet van zijn vaderheeft Jan Douwe Bakker een website gemaakt over deze voormalige strokartonfabriek, zie www.hooitesbeukema.nl.

Hooites Beukema is opgericht in 1869 en was de eerste strokartonfabriek van de provincie Groningen en de tweede van Nederland en is afgebroken in 1980. De broers Arend en Jan Gruis, hebben geholpen bij het onderzoek naar de geschiedenis. Hun vader heeft zelfs nog langer bij Hooites Beukema gewerkt. Het onderzoek naar de voormalige strokartonfabriek is nog gaande. In het blad Pluustergoud van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer en Omstreken van juni 2016 staat een verhaal over de geschiedenis van de voormalige Strokartonfabriek Hooites Beukema. De leden van de vereniging krijgen dit blad begin juni gratis toegestuurd. Niet leden kunnen het verhaal over de geschiedenis over Hooites Beukema lezen op de website: www.hooitesbeukema.nl. Informatie graag mailen naar HooitesBeukema@

videowerk.nl