Theater te Water in vanBeresteyn

VEENDAM - De film over ‘Theater te Water’ onder regie van Saskia Jeulink gaat op 23 augustus in première tijdens Noorderzon. Op zaterdag 2 september draait de film om 18.00 uur in vanBeresteyn. Na 35 jaar houdt artistiek leider Just Vink op met de theatertournee’s. Stichting Beeldlijn volgde een jaar lang het theaterschip ‘de Verwondering’ die door de noordelijke wateren voer om toneel aan de man en vrouw te brengen.

De film volgt de spelers, regisseur en medewerkers van Theater te Water in hun laatste seizoen. Tegelijkertijd blikt de film vooruit met verschillende generaties: met de spelers van nu, de twintigers, tot aan de tijd- en vakgenoten van Just Vink, de zestigers. Vele artiesten zetten hun eerste stappen op het toneel aan boord van het theaterschip ’de Verwondering’ waaronder Bert Visscher, Alina Kiers, Miranda Bolhuis, Arno van der Heyden en Gabriëlle Glasbeek. Filmmaker Saskia Jeulink beantwoordt vragen uit het publiek na vertoning van de film.

Op de expositiepanelen in vanBeresteyn is tegelijkertijd een prachtige foto-expositie te zien over Theater te Water van fotograaf Heinz Aebi. Deze expositie wordt op vrijdag 1 september om 16.00 uur geopend en is te bezichtigen tot 15 oktober.