Golfer Koopmans spekkoper

VEENDAM - p Golfclub de Compagnie werd het Gronings Open golfkampioenschap gespeeld. Roelof Koopmans, topamateur en speler van de Noord Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen, weet met een ronde in 71 slagen (-1) de overwinning en titel binnen te slepen.

„Ik ben erg trots dat ik de titel dit jaar heb kunnen winnen,” aldus Koopmans na afloop van de wedstrijd. „Dankzij een heel goede tweede negen holes met onder andere vier birdies heb ik de andere toppers achter mij kunnen houden.”

De overwinning in de andere twee categorieën ging naar Fabio de Leo van Golfclub de Compagnie en Laura Wilpstra, net als Koopmans ook lid van de Noord Nederlandse Golf & Country Club. De beste netto dagscore is gemaakt door Egbert Hidding (Noord Nederlandse) die daardoor naar huis ging met een flink prijzenpakket.

Net als tijdens de voorgaande edities was Golfclub de Compagnie gastheer. Er is gespeeld in drie categorieën waardoor het kampioenschap zowel voor de recreatieve golfer als voor topamateurs interessant is. Henk van Dijken van Pro Golf Events kijkt tevreden terug op de vierde editie. „Net als elk jaar is de samenwerking met de golfbaan en haar vrijwilligers erg goed verlopen. De golfbaan was in topconditie en als de weergoden ons dan ook goed gezind zijn en iedereen keert meer met een glimlach huiswaarts, dan kan onze dag niet meer stuk.”