Zure appels voor groenteboer

VEENDAM - De groente- en fruitzaak van Koos en Anneke Freerks in winkelcentrum Sorghvliet is na 12 jaar gesloten en zal niet weer geopend worden. Drie weken geleden gingen de aanwezige rolluiken dicht in verband met vakantie. Deze zouden deze week weer opengaan. Echter gooide een brief van de eigenaar van het gehele winkelcentrum, Jumbo Vastgoed uit Veghel, roet in het eten.

In de brief stelt de eigenaar dat het huurcontract dat 31 augustus 2017 afloopt, niet verlengd wordt, ondanks de vermelding in het contract dat het stilzwijgend met 5 jaar zou worden verlengd. Het ondernemersechtpaar weet ondertussen waarom ze het veld moeten ruimen. Jumbo Vastgoed heeft plannen om het winkelcentrum fors op te knappen, en daarin is geen plek meer voor een groente- en fruitzaak.

Ook zijn kritische mening over de aanstaande verbouwplannen van het winkelcentrum zouden er volgens Freerks niet goed aan doen. „Ze willen gewoon van ons af, en wij zitten met de gebakken peren en hebben geen poot om op te staan”, aldus de gedupeerde die door tussenkomst van zijn advocaat uitstel van ontruiming heeft gekregen tot 27 september. Door de gedwongen sluiting staan er drie personeelsleden op straat.

Jumbo Vastgoed bevestigt via een woordvoerder dat het contract met de groenteman niet is verlengd. Zijn contract liep tot en met 31 augustus 2017, „hetgeen wij gezamenlijk in goed overleg zijn overeengekomen. De groenteman krijgt nog ruim drie weken de mogelijkheid om de locatie op te leveren.”

Onlangs verhuisde de kapperszaak op eigen initiatief na 14 jaar vanuit winkelcentrum Sorghvliet. Aanleiding hiervoor was onvrede over de gang van zaken.