Vrolijke opening Check

VEENDAM - ,,Ik ben wat dat betreft wel beetje een onderneemster die altijd een beetje gekke dingen doet. Dat zal bij deze winkel ook zo zijn. Het moest een beetje vrolijk, en niet zo formeel als met een lintje”. De nieuwe winkel is in de winkelruimte van de voormalige wereldwinkel te vinden pal tegenover Mijnn! Kamer.

,,Mijnnn! Kamer bestond op 1 augustus vijf jaar, en nu is de tweede winkel Check open. We vonden de Pruiverij een uniek moment voor het vieren van de opening van Check. Een openingmoment is meer een moment voor jezelf, maar is het voor de klant eigenlijk de hele dag een mooie opening”, legt Gerry uit. ,,De nieuwe winkel is geen aanvulling. Het is een heel eigen winkel met een eigen identiteit. Mijnn! Kamer is een winkel met baby- en kinderkleding. De nieuwe winkel Check is een kledingwinkel voor de tieners en young adults met een heel andere stijl en met andere merken. Op de achtergrond werkt het wel volgens hetzelfde systeem. De beleving en de service is hetzelfde. En ook wij zijn dezelfde.”

Het streven was aanvankelijk om beide winkels op één locatie in de Kerkstraat onder te gaan brengen in een groter pand. Maar toen het pand er tegenover vrij kwam had Gerry de stoute schoenen aangetrokken. ,,Eigenlijk ben ik wel heel blij hiermee. Want nu heeft deze winkel eigenlijk veel meer een eigen identiteit dan beide in één pand. De beide entrees liggen recht tegenover elkaar en bij drukte over en weer ook makkelijk worden bijgesprongen.”

,,Check is stoer en eigentijds. Jongens willen niet veel poespas. Meisjes willen af en toe wel wat kleur. Ik probeer zo dicht mogelijk bij de markt te blijven en op de mode. Wat ik heel erg belangrijk vindt is dat ik in alle prijsfacetten iets aanbiedt. We starten met goedkopere merken, en eindigen met merken die wat duurder zijn”, aldus een heel trotse Gerry.