Briljanten huwelijk van Veendammer echtpaar

VEENDAM/WINSCHOTEN - Het was op 17 december 65 jaar geleden dat Roelof Harm Koetje (89) en Eilie van Driesten (85) elkaar het ja-woord gaven in Veendam. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in de Kerkstraat in Veendam bij de bioscoop.

Het echtpaar woont inmiddels bijna een jaar in het verpleegcentrum ’t Vondelhuys in Winschoten. Hier kwam burgemeester Rieka Pot een bezoekje brengen en ze bracht namens de gemeente Oldambt de hartelijke felicitaties over. Het echtpaar ontving uit handen van de burgemeester een mooie orchidee.

Roelof en Eilie woonden van 1961 tot 2017 aan de Ommerlanderwijk in Veendam. In deze periode was Roelof jarenlang jager en heeft hij zich volledig ingezet voor het verenigingsleven en de vakbond FNV. Hij vond zijn werk in de landbouwwerktuigen, in de kartonindistrie bij Phoenix en de Vrijheid. Eilie was niet alleen huisvrouw en nam niet alleen de verzorging van de kinderen op zich, maar ze had een baan bij een tricotagefabriek in Wildervank en bij een babyzaak in Veendam.

Samen met hun drie zoons en aanhang, 12 kleinkinderen en een achterkleinkind heeft het briljanten bruidspaar een receptie gehouden in de recreatiezaal van het verpleegcentrum.