Jan Nijborg zwaait af

VEENDAM - Na ruim 38 jaar neemt Jan Nijborg, lid van de centrale directie, afscheid van de Winkler Prins Veendam. Daarvan heeft Nijborg maar liefst 33 jaar diverse directiefuncties gehad. Op 19 september bereikt Nijborg de pensioengerechtigde leeftijd.

De in Zuidlaren geboren en getogen Nijborg voelt zich als hij op werkdagen de Winkler Prins scholengemeenschap binnenstapt dan ook Veendammer. ,,WP is Veendam en Veendam is WP”.

Nijborg heeft zich zoals hij het zelf verwoordt geen mooiere baan kunnen wensen. Prima contacten met leerlingen, ouders, en collega`s waren daarin een belangrijke factor.

Nijborg is trots op de Winkler Prins. Met circa 2000 leerlingen is het immers naast een gezonde school ook de beste school van het Noorden, en dat verdient een pluim naar de leerlingen, maar zeker naar alle medewerkers. Dat bereik je alleen volgens Nijborg als een leerling zich goed voelt en plezierig naar school gaan.

Eind september neemt Nijborg in informele sfeer afscheid middels een receptie. Daarna staat er vrij in de agenda vermeld en is er tijd om te genieten van het goede leven, met diverse hobby`s.