Huis voor de Kunst viert lustrum

VEENDAM - Huis voor de Kunst viert het eerste lustrum met groot symfonisch concert met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Niet in Veendam, maar in de ruime locatie van Lexus in Groningen.

Sinds 2012 is het Huis voor de Kunst een gastvrij thuiskomen voor vele kunst- en cultuurliefhebbers. Naast een omvangrijke veelal museale kunstcollectie uit de Gouden Eeuw, biedt het Huis voor de Kunst de ware liefhebber al 5 jaar imposante exposities van gerenommeerde kunstenaars en ieder seizoen een spraakmakend cultureel programma met daarin exemplarische klassieke kamermuziekconcerten uitgevoerd door vooraanstaande musici, boeiende muzikale reizen vol wereldmuziek, inspirerende lezingen en amusante optredens op het gebied van podiumkunsten. Ook modeshows i.s.m. de jonge veelbelovende modeontwerper Jan Boelo is het Huis voor de Kunst niet vreemd, welke ook vertegenwoordigd zal zijn.

Het Huis voor de Kunst zal daarom haar vijfjarig bestaan groots samen met u willen vieren met het 75-koppig symfonieorkest, het Veenkoloniaal Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher.

U kunt uitzien naar een fantastisch lustrumconcert vol toegankelijke klassieke muziek, de tijdloze evergreens 'New York, New York', ‘Lord of the Dance’ en spectaculaire filmmuziek uit 'Star Wars'. Vier dit lustrum mee op 17 september a.s. aanvang: 15:00 uur op een ludieke locatie: Lexus Groningen, Moermanskweg 3 te Groningen.