Blueprint terug van vakantie

VEENDAM - Na een lange vakantieperiode gaat een nieuwe serie (semi) live uitzendingen van het roots radioprogramma Blueprint weer van start. De eerste live aflevering is gepland op vrijdag 22 september van 17.00 – 19.00 uur vanuit de foyer van theater vanBeresteyn.

De gasten die in deze eerste aflevering van het seizoen de sessies verzorgen zijn de Amerikaanse rootsrock band Jeffrey Halford & The Healers en het blues trio Hans van Lier Band.

Onlangs bracht Jeffrey Halford een nieuw album uit, getiteld Lo-Fi Dreams. De plaat bevat energieke op blues geënte rootsrock songs en in september / oktober gaat hij deze plaat uitgebreid promoten in Nederland. Naast Paradiso Amsterdam, Luxor Rotterdam en de Amer in Amen, zal hij met zijn band The Healers tevens een sessie verzorgen in Blueprint.

Hans van Lier is een veelzijdig gitarist uit Groningen. Gitaarspelen is zijn vak, en hij beheerst dat als weinig anderen: lyrisch, ingetogen, rauw, maar altijd met gevoel voor melodie. Hans van Lier is een van de weinige gitaristen die in staat is zijn gitaar te laten spreken.