Eerste Nedmag Moonlightwalk met Moti, theater en vuurvreters

VEENDAM- - De eerste Nedmag Moonlightwalk op vrijdag 22 september staat bol van de verrassingen. Deelnemers aan deze zeer gevarieerde avondwandeling door de Veendammer dreven ontmoeten onderweg onder meer straatmuzikant Moti, een vuurvreter, jeugdige theatermakers, een mannenkoor, een jazzorkest en stands met lekkernijen om de inwendige mens te versterken.

Het aantal voorinschrijvers heeft de verwachtingen al overtroffen. Hoewel het de eerste editie van deze Nedmag Moonlightwalk is, hebben zich al meer dan 350 deelnemers uit alle windstreken aangemeld. Het inschrijfgeld van 10 euro per persoon gaat volledig naar het goede doel (kinderboerderij in Borgerswold), omdat alle kosten worden gedekt door sponsoring.

De wandelaars die het parcours van bijna zes kilometer afleggen komen niet alleen uit de gemeente Veendam, maar ook uit plaatsen als Wagenborgen, Schildwolde, Gasselternijveen, Uithuizermeeden, Gieten, Emmer Compascuum en Vlagtwedde.

„Dit hadden wij eerlijk gezegd niet verwacht”, vertelt Jan Orsel van de organiserende Lions Club Veendam. „Vooral de interesse van buiten onze plaats vinden wij een grote verrassing. Wanneer de voortekenen niet bedriegen, wordt het een geweldig nieuw evenement. Wie weet komen er wel 400 of 500 mensen op af, dat hadden we niet durven dromen.”

Start/finish bij vanBeresteyn

De Nedmag Moonlightwalk start om 20.30 uur op het plein voor cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn met een collectieve ’warming-up’. Deelnemers kunnen al vanaf 19.00 uur terecht in vanBeresteyn, waar ook de finish ligt. Inschrijving tijdens de avond zelf is ook mogelijk maar hou rekening met een wachtrij. De wandeling neemt inclusief de 16 tussenstops voor korte acts circa twee uur in beslag.

Voor meer info en/of inschrijving: www.moonlightwalkveendam.nl of de gelijknamige Facebookpagina.