Vol gas over de plas: spektakel in Borgerswold

VEENDAM - De eerste editie van Vol Gas over de Plas in Borgerswold is succesvol verlopen. Het weer zat het grootste gedeelte van de dag mee en het bezoekersaantal was groot. Rond de klok van twee uur barstte de strijd los om de snelste tijd en de originaliteitsprijs.

Vol Gas over de Plas is een spel waarbij de deelnemers op een versierde fiets of normale fiets een traject van 25 meter moeten fietsen over water. Er komt een tijd achter je naam te staan als je aan de bel weet te trekken. Als je van de baan af valt en in het water terecht komt, krijg je nog een tweede kans om een tijd neer te zetten. Deelnemers die zich al eerder hadden aangemeld maakten zich in de loop van de middag klaar om met hun eigen fiets het traject te voltooien.

Ook was er de mogelijkheid om je ter plekke nog aan te melden. Je kreeg dan een fiets van de organisatie. Er kwam veel publiek af op het evenement. Opa’s en oma’s, vaders en moeders kwamen kijken hoe de meeste deelnemers in het water belandden. Gelukkig is er een aantal keer aan de bel getrokken. Op die momenten voelde je hoe het publiek meeleefde. Het terrein waar het evenement georganiseerd werd zag er feestelijk uit. Er hingen slingers en er werd muziek gedraaid. Een groot scherm werd klaar gezet waarop je van dichtbij de start van de deelnemers kon bekijken. Voor de kleine kinderen was er een springkussen opgezet. Ook was er de gelegenheid voor een hapje en drankje.

Ondanks dat het aan het eind van de middag plotseling begon te regenen, kan de organisatie terug kijken op een geslaagde dag. “Volgend jaar zijn we zeker weer terug met Vol Gas over de Plas, maar dan groter en met meer deelnemers”. De snelste tijd werd neergezet door Rowin Kraan. Hij fietste in zes seconden naar de bel. De originaliteitsprijs ging Andrea en Linda. Zij hadden een bloemetjes fiets met een toepasselijke outfit.

Door StijnWalma