Mooi resultaat Charity Golf

VEENDAM - e zeer enthousiaste voorzitter van de stichting Henk Spelde mocht de cheque in ontvangst nemen.

Stichting Vrienden van de Winkler Prins verleent steun aan gezinnen waar een gebrek aan financiële middelen de ontplooiing van leerlingen belemmert. Het golfevenement werd georganiseerd door de Winkler Prins in samenwerking met magazine iN Veendam en golfclub De Compagnie.

De golfbaan was gratis ter beschikking gesteld. Na afloop van het evenement werd tevens de zesde editie van iN Veendam gelanceerd. Het Charity Golf Tournament van Winkler Prins en iN Veendam is voortgekomen uit de succesvolle golfdag in 2016 rondom het 150-jarig bestaan van Winkler Prins. De initiatiefnemers en golfliefhebbers zijn Abel Dijkhuizen en Roel Hummel van Winkler Prins.

Voorzitter Henk Spelde had twee keer een hole-in- one. ,,We hebben als amateurs even mogen oefenen met afslagen en chippen. Het putten is het moeilijkst, want uiteindelijk moet de bal wel in het gaatje. We krijgen als amateurs ook de mogelijkheid om op een Par 3 baan te spelen. Dat is een wedstrijd over negen banen waarmee in het klein geoefend kan worden wat de golfers met een GVB (golf vaardigheidsbewijs) ook doen.”

De gevorderde spelers liepen de achttien holes. Het golftoernooi met de clinics is onder wisselende weersomstandigheden gehouden. “Maar dat maakt niet uit. Je doet het met elkaar, het is gezellig en met de uitdaging om de bal sneller dan de buurman in het gaatje te krijgen”. Er hadden 140 mensen zich aangemeld en er waren vanwege het slechte weer maar een paar afmeldingen.Na afloop van de laatste achttien holes-wedstrijd is iets na zessen de zesde editie van het blad iN Veendam door hoofdredacteur René Otterloo gepresenteerd. Met op de cover de wereldberoemde Veendammer jazzpianist Rein de Graaff. Vanwege een tournee kon hij zelf het nieuwste nummer niet in ontvangst nemen. Directeur van cultuurcentrum VanBeresteyn Jos Kraan nam het eerste exemplaar in ontvangst.