Vmbo-jaar officieel geopend bij Winkler Prins

VEENDAM- - Na de opening van het academisch jaar en de start van het hogeschooljaar is ook het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) officieel ingeluid. Commissaris van de Koning René Paas bezocht Winkler Prins in Veendam en gaf daar het startsein voor het nieuwe studiejaar.

De openingshandeling werd bijgewoond door leerlingen, schooldirecties en gemeentebestuurders uit de hele provincie. Ook enkele ondernemers uit Veendam waren aanwezig. Zij werkten de laatste tijd mee aan diverse projecten van de Winkler Prins-leerlingen, zoals de pop-up store die deze zomer in de Kerkstraat werd gerealiseerd.

In zijn openingswoord wees René Paas op het belang van het vmbo en de behoefte aan goede vakmensen in onze maatschappij. Daarna gaf hij het vmbo een ‘like’ door zijn duim in een kunstwerk te drukken, dat in het vmbo-huis van Winkler Prins komt te hangen.

Onder begeleiding van de leerlingen werd de heer Paas vervolgens rondgeleid door het vmbo-huis, een gebouw dat speciaal is ingericht op het beroepsonderwijs. In de kantine was een informatiemarkt met projecten van Winkler Prins’ vmbo-leerlingen: de complimentendag en de ouderendag waarvoor ze zich elk jaar inzetten. Ook de hulp van de vmbo-leerlingen bij de realisatie van een monument voor de Tweede Wereldoorlog in Zuidlaren werd toegelicht.

Het was een geslaagde ochtend die een goed beeld gaf van de talenten van vmbo-leerlingen en alle bijzondere projecten die ze tijdens hun schoolopleiding hebben gerealiseerd. Dat belooft wat voor de toekomst!