De Viermaster ontdekt Borgerswold

VEENDAM- - Woensdagochtend 20 september was geen gewone lesochtend op openbare basisschool de Viermaster.

Al lopend, fietsend en zingend gingen de kinderen met hun juf/meester en vele hulpouders op pad om recreatiegebied Borgerswold te ontdekken. Al speurend op de kinderboerderij werden vele dieren door de kleuters ontdekt, de Wildervankster Paardentram bracht hen daarna naar de gereedstaande pony’s. Als echte ruiters reden de kleuters enkele rondjes. Verderop in het park werden mooie zandkastelen gebouwd en gespeeld/gegolft bij de Spelerij. Giechelende meisjes en stoere jongens, lieten al kanoënd en waterfietsend van zich horen op het water en echte waterhelden waren te vinden bij de waterskibaan.

Koud? Welnee, uitgerust met wetsuit en helm werden vele rondjes geskied en viel je toch, geen nood. Meester was er snel bij met de boot om de kinderen weer op het droge te krijgen. Al samenwerkend een strategie bedenken en dan de tegenstander verrassen met kleurrijke verf, veel lol werd er beleefd tijdens het paintballen. In de toppen van de bomen eekhoorntjes spotten, deze ochtend waren de klimbomen voor de leerlingen gereserveerd, onder toeziend oog van de instructeurs, hebben ze hier al klimmend en klauterend Borgerswold vanuit de hoogte ontdekt. Na de groepsactiviteit kwamen alle leerlingen samen bij de zwemvijver om een ‘drone’ foto te maken als blijvende herinnering.

Een verrassende, sportieve ochtend waarbij samenwerken en elkaar leren kennen centraal stond. De basis voor de groepsvorming is dit nieuwe schooljaar op obs De Viermaster in ieder geval positief gestart.