Geslaagde mais- en voederbieten manifestatie

NOORDBROEK - Op dinsdag 19 september vond aan de Veenweg in Noordbroek de Mais- en voederbieten Manifestatie plaats. Deze manifestatie is niet alleen bedoeld voor telers, maar ook voor studenten. Een mooie kans om in de praktijk kennis op te doen en uit te wisselen. De dag werd georganiseerd door For Farmers Hendrix Noord in samenwerking met Terra, Kamps de Wild en John Breider Mechanisatie.

Alle onderdelen waren vrij toegankelijk. Ook voor een hapje en een drankje werd gezorgd. Op het programma stonden de volgende onderdelen: precisie landbouw met inzet van drones, uitleg maisrassen door de diverse kwekers, gewasbeschermingsproef en de vraag: welk stadium van spuiten levert de meeste opbrengst? Ook voederbieten; van zaaien tot voeren, mollenbestrijding en in- en uitkuilmanagement en Shredlage-mais kwamen aan bod.

Voor telers was er gelegenheid hun eigen maisplanten mee te nemen voor een analyse. Ook was er de mogelijkheid de module Teelt te volgen en daarmee de gewasbeschermingslicentie te verlengen. De organisatoren kijken terug op een geslaagde en leerzame dag voor studenten en telers.