School en kindcentrum werken samen

WESTERBROEK - De Jan Ligthartschool in Westerbroek gaat samenwerken met kindercentrum Poppiez uit Winschoten. Kindercentrum Poppiez opent in Westerbroek haar derde locatie. Afhankelijk van de vraag is kindercentrum Poppiez in staat om elke doordeweekse dag opvang te leveren.

De Jan Ligthartschool en Poppiez zijn een samenwerking met elkaar overeen gekomen waarbij de school en de kinderopvang nauw met elkaar gaan samenwerken als één integraal geheel. Zo zullen er gezamenlijke activiteiten voor de kinderen worden georganiseerd.

De eerste kinderen zijn inmiddels al aangemeld. De verwachting is dat het kindercentrum in Westerbroek snel zal groeien vanwege haar gunstige ligging. Voor ouders die werken in Groningen of omgeving ligt Westerbroek mooi op de route. Een prachtig kindercentrum in een rustige en veilige omgeving met veel mooie natuur.

De Jan Ligthartschool is sinds augustus van dit jaar zelfstandig en valt onder de verenigde zelfstandige dorpsscholen. Het wordt bestuurd door een daarvoor opgerichte stichting met een directeur en een raad van toezicht. De Jan Ligthartschool is aan het groeien. Na 3 jaren van onzekerheid met mogelijke sluiting in het vooruitzicht is de school nu in volle bloei. Belangrijke kracht van de school is veel aandacht voor het individuele kind. Geen overvolle onderwijsfabriek met grote klassen vol leeftijdgenoten. Er is nog ruimte voor nieuwe leerlingen.