Trio Ellian speelt sterren van de hemel in Huis voor de Kunst

Veendam - Drie bevlogen musici die graag van zich laten horen in het Huis voor de Kunst. Trio Ellian dat op 15 oktober (15.00 uur) intrigeren zal met een fantastisch luisterrijk programma. Ellen Klopstra - sopraan, Annet Schippers-Koolhaas - hoorn, en Liesbeth Wildeveld - piano vormen samen het opvallende trio Ellian.

Voor de combinatie sopraan, hoorn en piano zijn er liederen uit de romantische periode van H. Berlioz, R. Strauss, C. Gounod en diverse ‘minor composers’, gecomponeerd. Ook moderne componisten hebben voor deze bezetting geschreven en zijn er daarnaast veel transcripties mogelijk. De hoorn mengt goed met stem en piano, samen vormt het een prachtig welluidend geheel. De trio's worden afgewisseld met liederen voor sopraan, piano en met hoorn (solo) dat verrassend overkomt.

U kunt luisteren naar romantische werken van wereldberoemde componisten als J. Massenet, G. Fauré, Richard Strauss, C. Gounod, H. Berlioz en C. Saint-Saëns te midden van de (museale) 17de eeuwse kunstcollectie van het Huis voor de Kunst.

Trio Ellian in Huis voor de Kunst

Zondag 15 oktober 2017

Aanvang : 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur).

Edelsteencentrum de Wilde Engel is zaterdag 7 en zondag 8 oktober weer geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Zondag wordt een creatieve middag georganiseerd. Van 14.00 tot 16.30 is iedereen, jong en oud, welkom om kettingen, armbanden, enkelbanden, tashangers of andere hangers te maken.

De toegang is gratis, je betaalt alleen materiaalkosten. Er is keuze uit een enorme collectie (half)edelstenen en kralen die je kunt gebruiken en als je wilt kun je zelf ook kralen meenemen. Vind je het jammer dat de Wilde Engel maar 1 weekend in de maand open is: vanaf 5 oktober is het mogelijk ook elke donderdag van 14.00 tot 20.00 uur de winkel te bezoeken. Ook dan is het mogelijk een proefsessie Access Bars te krijgen voor maar 10,00 euro net als op zaterdag 6 oktober. Meer weten? Kijk op Facebook van Edelsteencentrum De Wilde Engel in Zuidwending.

Op zondag 8 oktober is theater het Kielzog het domein voor de 23ste editie van het Internationale Accordeon Festival Hoogezand-Sappemeer. Gastoptredens worden verzord door Roger Pluymers uit België, Daan de Groot, Jan Dorpmans en Daniël Metz (Mon Amour Band).

Volgens organisator Adri Kruijer belooft het weer een fantastische middag te worden met veel diversiteit aan accordeonmuziek. De accordeonisten hebben er zin in en maken er weer een mooie middag van met repertoire van onder anderen Tante Leen, Johnny Jordaan, The Three Jacksons, Johnny Meijer en anderen.

Jan Dorpmans zal voor u enkele nummers spelen op de originele witte Galanti die ooit werd bespeeld door The Three Jacksons.

Inmiddels weten de liefhebbers van het balginstrument de weg naar theater het Kielzog te vinden. Diverse bekende accordeonisten uit Frankrijk, Italië, Rusland, Duitsland, België en uit ons eigen land hebben al op het podium gestaan in het Kielzog.

In Hoogezand staat woensdag 11 oktober (20 uur) bij Het Nut een lezing met beelden over een bijzondere Kajaktocht in British Colombia, Canada, op het programma. Paul de Haas en Marian Makelaar vertellen over Vancouver Island, eiland van Indianen, beren, wolven, poema’s en veel bossen. Orca’s, walvissen, otters en walrussen. Stroomversnellingen en de Pacific Ocean met zijn enorme deining. Deze expeditie per kajak had alles te maken met mentale weerbaarheid. Gevaar op zee en land. Honger een eenzaamheid. Een heel bijzondere expeditie. De avon is in de Reensche Compagnie, Tak van Poortvlietstraat 361.