Harry Hartsema in het zonnetje gezet

WILDERVANK - Harry Hartsema van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum heeft als gastheer van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest een mooie groot formaat foto van een concert overhandigd gekregen.

Oud burgemeester Ab Meijerman heeft als voorzitter van het orkest de foto uitgereikt. ,,De foto gaat een mooie plek krijgen boven de koffieautomaat waar iedereen het kan zien”, liet Harry weten.

Iedereen zegt dat ‘de kerk’ een kindje van Harry is. Hij is er altijd als het orkest er is om te repeteren, en Harry zelf vindt dat wel een mooie vergelijking. ,,Dat doe je niet als je je er niet zo bij betrokken voelt”, vertelt hij na afloop aan de tafel in de gezellige keuken. ,,Dat is ook jouw kracht”, antwoordt Ab Meijerman. “Je gaat ervoor. Je straalt enthousiasme uit waardoor je anderen meeneemt. Ook de orkestleden merken die betrokkenheid. Ze beschouwen deze plek als hun thuis. Het is niet alleen de zaal, maar vooral de ambiance die je creëert”.

Helma Leutscher: ,,De verzorging is uitstekend en ook de gastvrijheid. En de faciliteiten die Harry biedt, de gastvrijheid en de zorg. Hij maakt drie soorten soep voor het orkest klaar. Waar komen we dat tegen?”

Haar man Lubertus staat inmiddels weer voor het orkest. ,,Soms vragen ze me wel eens wanneer ik weer ‘boontjesoep’ maak”, vertelt Harry. Hij voelt zich een gastheer, en daar heeft hij ook plezier in. Harry wil dat iedereen tevreden weer naar huis gaat. Het geeft hem voldoening en heel veel energie om dit te doen.

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest repeteert al vanaf 2010 in de voormalige kerk met zijn mooie akoestiek. Helma Leutscher: ,,Dit is onze domicilie. En Harry is er al vanaf de allereerste vergadering bij betrokken en vanaf de eerste repetitie.”

Door Henk Drenth