Sterke start wedstrijdseizoen Veendammer judoka’s

VEENDAM - Op het door de eigen club georganiseerde Internationaal Veendammer Judokampioenschap kwamen de deelnemers van Judoschool Veendam uitstekend voor de dag afgelopen zaterdag.

Maar liefst 26 prijzen werden er door de judoka’s behaald. Dit in een overigens ijzersterk deelnemersveld, waar behalve judoka’s uit heel Nederland ook teams uit Duitsland, België en Denemarken waren vertegenwoordigd.

Dit Veendammer judotoernooi, alweer de tiende editie, vormt de start van het wedstrijdseizoen voor de judoteams en zat met ruim 600 deelnemers aan haar maximale capaciteit. Op maar liefst 10 matten werd de gehele dag gestreden en de eindtijd van 17.00 uur werd net aan gehaald. Alle clubs waren erg te spreken over de organisatie van het kampioenschap en zijn voornemens zich aan te melden voor het IVJK in 2018, dan op 22 september.

Van Judoschool Veendam werden kampioen in hun klasse Marit Kamps, Anna Raspe, Paulien Snijder, Chloë Snip, Lars van Oostrum, Joost Prins, Benjamin Heeres en Thom Hensens. Anniek Potze, Kimberley Smit, Fleur Douwes, Matthijs Vos en Nick ter Brugge werden knap tweede.

Medailles voor de derde plaats werden uitgereikt aan Sarah Hector, Larissa Bultena, Vera Raspe, Leon Fransens, Ruben Vos, Mart Everts, Twan Hauch en Niels Boon en op de vierde trede van het podium mochten plaatsnemen Amber Musters, Tristan Oijnhausen, Leon Bax, Mathijs Ribbels en Huub Raspe.