Stralende afsluiting Zechstein Open

VEENDAM - Afgelopen weekend werd het Zechstein Veendam Open 2017 afgesloten onder een stralend herfstzonnetje. Het mooie weer had veel toeschouwers naar het tennispark aan de Ontspanningslaan gelokt en het was dan ook gezellig druk op het tennispark aan de Ontspanningslaan.

Gedurende twee weken werkten 287 spelers in totaal 397 wedstrijden af. Het thema van het toernooi was dit jaar Wellness Experience. Dit kwam tot uiting in de gehele entourage rondom het toernooi.

Zo waren er constant fysiotherapeuten present om de spieren te verzorgen en konden de deelnemers na afloop van hun wedstrijd de vermoeide voeten oplappen in een magnesium voetenbad in de “Wellness tent”.

De jeugd greep trouwens de macht in Veendam: in het herenenkelspel ging de winst naar de jeugdige Ronan Sterenborg van TV Uneswido uit Onstwedde. De titel in het damesenkelspel werd een prooi voor de 15-jarige Ashley Langeland uit Veendam.

In het dubbelspel waren de winnaars beduidend ouder. Het herendubbel werd gewonnen door Bert Günther en Sebastiaan van der Wal uit Veendam. Aukje van der Wal en Evelien de Jonge uit Veendam wonnen het damesdubbel en Tom van der Bijl en Ruth van der Walle van Veracket uit Groningen legden beslag op de eerste prijs in het gemengd dubbelspel.