Week van de viool bij MDT

VEENDAM - In de week van 2 tot en met 6 oktober wordt er op de Muziek Dans en Theaterschool in Veendam extra aandacht besteed aan de viool. Een grote groep vioolleerlingen gaat veel samen spelen die week en laat in het centrum van Veendam op vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur een Flashmob zien en horen!

Op woensdagmiddag kunnen basisschoolkinderen mee komen spelen met een groep jonge vioolleerlingen, de Fiddlers. Van 14.45-15.45 liggen er violen klaar voor de kinderen om te komen proberen. Aan het eind van het uur geven ze een miniconcertje.

Vioolles kun je krijgen aan de MDT Veendam, je leert dan de viool goed bespelen. Maar zelf spelen, thuis en op les, is natuurlijk maar het begin van veel plezier hebben met je viool.

De muziekschool biedt je heel veel gelegenheid om met anderen samen te spelen. De docente organiseert heel regelmatig samenspellessen. Er wordt in groepjes opgetreden op de diverse voorspeelavonden en voorstellingen van de muziekschool. Zoals bij Sinterklaas- en Kerstvoorstellingen in van Beresteijn en vaak is er bij de Theatervoorstellingen van de MDT ook life muziek te horen en te zien. Er is elk jaar in de winter een ensemblemaand waarin er de hele maand wordt gerepeteerd met allerlei orkesten. Aan het eind van die maand worden er twee voorstellingen gegeven in van Beresteijn.