Sympany blijft in Veendam inzamelaar

VEENDAM- - Net als de afgelopen jaren blijft Sympany ook de komende tijd de textielinzamelaar in Veendam en Pekela. Ondanks een korte onderbreking begin dit jaar, is de inzameling weer volledig hervat door Sympany. De inwoners van beide gemeenten weten de textielcontainers goed te vinden, want het aantal ingezamelde kilogrammen groeit. Een mooie ontwikkeling!

Wat is welkom in de textielcontainers van Sympany?

Door textiel gescheiden in te leveren, krijgt het een nieuwe kans op hergebruik en neemt de belasting op het milieu af. Helaas geldt dit niet voor al het gedoneerde textiel, bijvoorbeeld als het vies is geworden door afval, dat in de textielcontainer is gegooid. Belangrijk is dat aangeboden textiel in een gesloten plastic (vuilnis)zak wordt aangeboden zodat het beschermd is tegen vuil, viezigheid en nattigheid. Afval tussen het gedoneerde textiel kost onnodig geld. Het sorteren kost namelijk meer tijd en inspanning, omdat het vuil uit het textiel moet worden gehaald. Ook het afvoeren van het afval kost geld.

Ook textiel met een scheurtje, vlekje of als er een knoopje mist, is welkom in de textielcontainers van Sympany. Regelmatig krijgt Sympany de vraag of ook dekbedden en kussens welkom zijn. Nee, deze zijn niet welkom in de textielcontainers van Sympany, omdat ze voornamelijk uit niet textiele vulling bestaan. Dit geldt ook voor matrassen.