Inzamelingsactie voor voedselbank Veendam

VEENDAM- - Sinds 2008 is er in Veendam een voedselbank. Zij helpen mensen uit Menterwolde die onder de armoedegrens leven met een wekelijks nood-voedselpakket.

Sinds 2011 zijn de kerken in Veendam bij de voedselbank betrokken, o.a door middel van maandelijkse inzamelingsacties bij de supermarkten in Veendam.

Bij een inzameling vraagt de voedselbank de bezoekers van een supermarkt of zij naast hun eigen boodschappen ook iets willen kopen voor de voedselbank. Hierbij wordt een flyer uitgedeeld waarop de artikelen staan vermeld die de voedselbank goed kan gebruiken. Men is natuurlijk vrij om iets anders te kiezen, als het maar een houdbaar product is.

De opbrengst bij een supermarkt is ongeveer 12 dozen vol boodschappen. Met deze acties wordt de voedselbank geholpen.

Op dit moment maken 300 huishoudens gebruik van de voedselbank. Van die 300 huishoudens bestaan 170 huishoudens uit een gezin. Hier zijn ongeveer 450 kinderen bij betrokken….

Op zaterdag 14 oktober zal er bij 6 supermarkten in Veendam, Muntendam en Zuidbroek een inzameling worden gehouden door vrijwilligers uit de kerken en door de voedselbank zelf.

U kan de voedselbank daar vinden van 11.00 t/m 15.30 uur.