De mooiste in bikini

WILDERVANK - e kreeg een enorme beker en met dit resultaat mag ze op 12 november ook meedoen aan de Iron man/maiden-wedstrijd in Zeeland.

Gefeliciteerd! Wat heb je nog meer gewonnen? Naast die enorme beker?

Alleen recht op deelname aan de Iron maiden wedstrijd in Sommelsdijk, Zeeland. Het kost veel geld om mee te mogen doen en om goed voor te bereiden. Ik denk dat het ongeveer 800 euro gekost heeft en dan reken ik de kosten voor mijn personal trainer niet mee omdat hij ook mijn vriend is.

Da’s nogal wat! Vertel es!

De inschrijving voor de wedstrijd en het verplichte lidmaatschap van de bond kosten 75 euro, mijn handgemaakte bikini kost 300 euro, poseerlessen, alle nagels moeten gepimpt, een complete bodywax anders blijft de tanning niet goed zitten, wedstrijdsieraden, kapper, voedingssupplementen en fatburners. Ik heb de rare voedingskosten nog niet meegerekend.

Rare voedingskosten?

Ja, in de laatste week voor een wedstrijd bijvoorbeeld, eet ik 4 keer per dag witvis en spinazie. Daardoor lijkt je huid dunner en komen de spieren beter in beeld.

Heb je nog meer van die trucs?

Jawel, op de avond voor de wedstrijd eet ik erg zout, friet en bacon en cheeseburgers, zodat mijn body zo droog mogelijk wordt. Ik mag daarbij niks drinken en heb dan ook enorme dorst. Op de wedstrijddag drink ik een glas rode wijn. Dat zorgt ervoor dat de aderen beter zichtbaar worden en bovendien onttrekt het nog resterend vocht aan het lichaam. Drie dagen voor de wedstrijd doe ik een zogenaamde depletie-training die mijn spierglycogeen in de spieren volledig uitput. Na deze training heb ik drie dagen om te carbloaden, zodat het lichaam een vollere look krijgt. Het lichaam gaat dan in de overlevingsstand en hunkert naar voedingsstoffen. Na die training, waarvan een filmpje te zien is op mijn youtube-kanaal, eet ik zo veel mogelijk koolhydraten waardoor de spieren voller lijken.

Heb je ook medische ondersteuning?

Nee, ik gebruik geen anabolen en dergelijke en ik heb ook geen interne verbouwing laten doen. Ik ben puur natuur. Met mijn 23 jaar vind ik mezelf ook te jong voor cosmetische ingrepen.

Is het eigenlijk wel gezond?

Nee, in tegenstelling tot andere sporten werk je naar een lichamelijk dieptepunt toe. Ik ben na een training soms te moe om nog te douchen. Ook het vetpercentage van 9 % is ongezond laag. De wedstrijden zijn mentaal zwaar: je volgt een voedingsregime dat behoorlijk onnatuurlijk is maar je moet vertrouwen hebben in het proces anders ontwikkel je heel gemakkelijk een eetstoornis.

En na een wedstrijd rennen naar de snackbar?

Ja, heerlijk! En de dagen erna kan ik in de supermarkt ook kopen wat ik wil! Als je steeds volgens strenge richtlijnen leeft en eet, geniet je enorm van vrijheden die voor andere mensen normaal zijn.

Wat doe je wanneer je niet met deze sport bezig bent?

Ik ben rechtenstudent, bijna afgestudeerd, en werk in een schoenenwinkel. Als het schema het toelaat gaan mijn vriend en trainer Nick graag naar techno-feestjes en festivals. Gelukkig delen we deze passie voor keihard trainen. Het is helemaal geïntegreerd in ons leven. Ook op vakantie doen we iedere dag wel een bootcamp-training of hardlooprondje.