Sint Franciscus gooit de deuren open

VEENDAM - Huize Sint Franciscus organiseerde zaterdag een open huis. Mensen die interesse hebben om te gaan verhuizen naar Sint Franciscus kregen de mogelijkheid zich door alle medewerkers en vrijwilligers goed laten informeren.

Huis Sint Franciscus is een woonzorgcentrum en is in 1931 gebouwd. Het gezellige en sfeervolle gebouw is door de vrijwilligers versierd. De bezoekers werden goed ontvangen door de vrijwilligers. De mensen van Sint Franciscus hebben een rondleiding uitgezet voor de bezoekers zodat ze niks van het gebouw hoeven te missen. De rondleiding leidde onder andere naar verschillende appartementen, de tuin van Huize Sint Franciscus en het winkeltje De Grutterij.

De Kapel was ook een van de plekken van de rondleiding. De Kapel is een zaaltje waar elke week verschillende soorten diensten gehouden worden. Van oorsprong is het een katholieke zaal, maar het kan ook voor andere geloven gebruikt worden.

Recreatiezaal de Keuvelhof was het eindpunt van de rondleiding. Hier werden een aantal foto’s en kunstwerkjes getoond. De bezoekers hadden ook de mogelijkheid voor een kopje koffie en konden hun laatste vragen stellen aan de vrijwilligers of bewoners van Sint Franciscus.

Door Stijn Walma