HSL Logistics krijgt

VEENDAM - Per 1 januari 2018 zal de naam van logistiek dienstverlener HSL Logistics, met een vestiging in Veendam, veranderen in GVT Transport & Logistics. De naam HSL ontstond in 2011, toen Huisman Transport uit Veendam het transportbedrijf Henk van de Scheur in Apeldoorn overnam.

De fusie tussen deze twee familiebedrijven was geen lang leven beschoren. In 2014 ging HSL failliet en werd het overgenomen door het Brabantse GVT Group of Logistics. HSL behield tot nu toe de eigen naam.

HSL Logistics maakte in de afgelopen jaren onder de GVT vlag een flinke groei door. De schaalvergroting en de service van het uitgebreide fijnmazige distributienetwerk binnen de Benelux leverde bestaande klanten een mooie meerwaarde op, maar trok ook nieuwe klanten aan. Om beter aan de toenemende bedrijvigheid in het noorden te kunnen voldoen, werd de kleine gedateerde loods in Veendam begin 2016 verruild voor een gloednieuw distributiecentrum. Momenteel wordt dat alweer uitgebreid met 15.000 vierkante meter en vormt het, samen met het bestaande HSL distributiecentrum in Apeldoorn, een belangrijke schakel voor een efficiënt goederenvervoer.