Leerlingen oriënteren zich op toekomst

VEENDAM - Dinsdagavond was er op de Winkler Prins scholengemeenschap in samenwerking met het Steunpunt Maatschappelijke stages van welzijnsinstelling Compaen weer een voorlichtingsmarkt over maatschappelijke stages voor de derdejaarsleerlingen in het schooljaar 2017-2018.

Tijdens de markt brachten vrijwilligersorganisatie hun vrijwilligerswerk op een leuke manier onder de aandacht van de leerlingen en hun ouders. Zo konden de circa 400 leerlingen hun keuzes maken bij o.a. verschillende zorginstellingen of sportverenigingen.

Het vorig schooljaar 2016-2017 was de MaS een groot succes. Bijna 400 leerlingen ontvingen toen hun MaS certificaat. In totaal was er 13.000 uur aan vrijwilligerswerk weggezet door de leerlingen. Het heeft hen in staat gesteld nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en een bredere kijk op de samenleving te krijgen.

Ook was er een informatiemarkt over vervolgopleidingen. Dit jaar voor het eerst op de locatie Raadsgildenlaan, dit vanwege de ruimte en de klimaat beheersing. Zowel leerlingen als hun ouders konden zich tijdens de markt laten voorlichten over diverse vervolgopleidingen.

Universiteiten, hbo- en mbo-instellingen uit het hele land kwamen naar de Informatiemarkt. Behalve voorlichters waren er ook oud-leerlingen van Winkler Prins en andere studenten aanwezig, die graag hun ervaringen met de verschillende studies deelden met de bezoekers. De politie, landmacht, luchtmacht en marechaussee waren eveneens aanwezig, evenals internationale uitwisselingsorganisaties.