Teresa Storch in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum

Veendam - Zaterdag 28 oktober (20.00) treedt de Amerikaanse singer/songwriter Teresa Storch op in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum.

Begonnen als straatmuzikant in de straten van Boston is zij uitgegroeid tot een tot een gerespecteerde singer/songwriter. Haar stijl wordt vergeleken met Emmylou Harris, Patty Griffin en Shawn Colvin. Op dit moment is zij één van de betere country/americana zangeressen van deze tijd . In 2014 kwam haar meest recente cd Come Clean uit, die internationale aandacht kreeg. De Engelse krant The Telegraph vond het één van de beste country / americana platen van 2015.

De bekende trompettiste Melissa Venema trad nog geen maand geleden op voor de Franse president Macron en andere belangrijke wereldleiders tijdens de herdenking van de WO-1. En nu komt zij naar Muntendam! Op zondag 29 oktober (10.00) is zij gastsoliste bij chr. brassband Elad in een concertdienst georganiseerd door de Baptistengemeente Muntendam. De overdenking wordt verzorgd door ds. A. de Vries. Tijdens de dienst is er een collecte. Deze bijzondere dienst wordt gehouden in het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Muntendam, Kerkstraat 17 in Muntendam.

Zaterdag 11 november (20.15) komen de legendarische Fureys uit Ierland naar CC van Beresteyn te Veendam, zij staan garant voor een heerlijke muziek avond.

Al bijna veertig jaar toert folkgroep The Fureys over de wereld. Van Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen tot in het kleinste dorpszaaltje van Australië en thuisland Ierland. Eén van de oudste en populairste Ierse folkgroepen bezorgt liefhebbers van deze muziek de avond van hun leven. Ook dit jaar spelen en zingen ze weer in meer dan honderd concerten de sterren van de hemel. Nederland kan op achttien plaatsen van 2 t/m 19 november genieten van hun goudeerlijke muziek. De liefde voor het eiland van Sint Patrick en de shamrock, het groene klaverblad, spat ervan af.

Samen met de inmiddels gestopte Dubliners behoren The Fureys tot de absolute wereldtop. Als Buskers trokken vader Ted Furey en zijn zonen Finbar, George, Eddy en Paul in de jaren zeventig door Europa. Later sloot Davey Arthur zich bij hen aan. Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen daarbij gitaar, mandoline, banjo en bodran. Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (mandoline en banjo) maken het vijftal compleet.

Het Koopavondoptreden op 26 oktober staat helemaal in het teken van het “Jonge Talent”

Bas Schipper, is ondanks zijn jonge leeftijd, hij is 11 jaar, een talentvolle pianist. Zodra hij

achter de vleugel zit gaan zijn vingers een eigen leven leiden. Of het nu Für Elise van Beethoven is of een song van Borsato, hij speelt en zingt dat het een lieve lust is.

Bas Korthuis is een autodidact zanger-gitarist , hij heeft zichzelf helemaal gevormd en zingt prachtige nummers met warme stem in een geheel eigen stijl.

Michelle Veldhuis heeft zich na haar optreden bij The Voice Kids ontwikkeld tot een zangeres van formaat. Samen met een band van jonge mensen brengt zij een flitsende show van bekende popsongs.