Disco-avond in Tropiqua

VEENDAM- - Afgelopen zaterdag was het weer zo ver en genoten 70 jongeren en 30 begeleiders van een geweldige avond met entertainer Jos en de DJ met karaoke-set.

Natuurlijk was het bad-personeel ook aanwezig, niet alleen voor de veiligheid maar ook om mee te dansen, springen en de polonaise. Dwars door de muziek en het gespetter heen schreeuw ik een paar vragen naar badjuf Janet.

Waarom organiseren jullie een speciale avond voor verstandelijk beperkte mensen? Ze zijn op andere dagen toch ook welkom?

Jazeker! We willen voor zoveel mogelijk doelgroepen een passende activiteit organiseren en van deze doelgroep weten we dat ze zich erg op de zwem/disco-avond verheugen. We zien ook dat deze jongeren onder elkaar meer zichzelf kunnen zijn. Alles kan en niemand wordt raar aangekeken.

Intussen schalt ‘in de blode kont’ door het zwembad en een jongen in het bubbelbad speelt het hele nummer mee. Hij gebruikt z’n ballonbeest daarbij als gitaar en oogst veel bewondering. Brigitte heeft net gezongen en foto’s uitgedeeld en loopt nu, aangekleed en met hoed, het water in. Ik sta nog even te kijken en ben ineens Janet kwijt. Ze staat even verderop te stijldansen op de gladde vloer en de hilariteit spat er af. Disco voor verstandelijk beperkten is leuk voor iedereen!