Kinderen gratis met de stoomtrein mee in de herfstvakantie

VEENDAM- - Deze maand is het Oktobermaand Kindermaand. Ook Museumspoorlijn STAR doet dit jaar weer mee. De rijdagen in de herfstvakantie staan geheel in het teken van de jonge bezoekers. En het leuke is: kinderen gaan op die dagen gratis met onze stoomtrein mee! Het perfecte uitje voor de herfstvakantie dus.

Op de zondagen 22 oktober en 29 oktober worden er extra activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Uiteraard kun je op woensdag 25 oktober ook langs komen. Ook op die dag rijdt de stoomtrein en kunnen kinderen ook gratis mee.

Zondag 22 oktober: Speurtocht ‘Ga mee op avontuur’

Op onze stations en in de trein lopen diverse verklede figuren rond. Ga op speurtocht en ontdek alle figuren. Heb je alle vragen goed beantwoord? Dan krijg je een kadootje. En het is natuurlijk extra feest als je zelf ook verkleed komt!

Zondag 29 oktober: Clowns

Droom je er van om zelf clown te worden? Op deze dag kun je een clowns-diploma halen. Doe mee aan de opdrachten en verzamel de stempels. Zo ga je bijvoorbeeld je neus rood schminken. Of ballonnen vouwen. Of ga in station Veendam op zoek naar de vijf clownsattributen. Heb je alle stempels? Dan krijg je je clowns-diploma. En verder zijn er nog vele leuke spelletjes te doen. Uiteraard is er op deze dag ook een clown aanwezig!

Dienstregeling en prijzen

De trein rijdt op deze dagen drie keer tussen Stadskanaal en Veendam. Kinderen t/m 11 jaar gaan op 22, 25 en 29 oktober gratis mee. Voorwaarde is wel dat ze begeleid worden door een volwassene. Maximaal drie kinderen per begeleidende volwassene.

Meer informatie

Meer informatie, zoals de complete dienstregeling, is te vinden op onze website: www.stadskanaalrail.nl.