Veendam krijgt eigen talkshow: De Maand Bekeken

VEENDAM - Veendam krijgt een eigen talkshow: De Maand Bekeken. Elke laatste zaterdag van de maand zal presentator Martijn Folkers vanuit Grand Café vanBeresteyn samen met een aantal gasten terugblikken op de gebeurtenissen in de Parkstad. Publiek is van harte welkom.

De Maand Bekeken is een initiatief van Biblionet Groningen, de organisatie waar alle bibliotheken in Groningen deel van uitmaken. ,,Een talkshow over Veendam past bij de bibliotheek nieuwe stijl,” vertelt Jolanda Robben van Bibliotheek Veendam. ,,Als bibliotheek dagen we alle mensen uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Dat kan onder andere door aan te schuiven bij De Maand Bekeken, waar we onderwerpen behandelen die ‘hot’ zijn in Veendam.”

De talkshow wordt gepresenteerd door Martijn Folkers, die bekende en minder bekende Veendammers zal interviewen over actuele onderwerpen waar ze bij betrokken zijn. Folkers is geen onbekende voor wie regelmatig naar RTV Noord kijkt en luistert. Hij is verslaggever voor Veendam, Stadskanaal en de Provinciale Staten en zodoende goed op de hoogte van wat er speelt en leeft in de regio. ,,Er gebeurt veel in Veendam en er zijn genoeg zaken die iedereen raken. De ontwikkeling van het centrum, bijvoorbeeld, of van het Lloydsterras. Maar ook onderwerpen als het toerisme, sport, cultuur, onderwijs en gezondheid komen aan bod.”

RTV1 zal tijdens de talkshow radio- en tv- opnamen maken, die later worden uitgezonden. Op 28 oktober is de eerste editie van De Maand Bekeken in Grand Café vanBeresteyn aan het Museumplein, van 16.00 tot 17.00 uur. Publiek is van harte welkom. Toegang is gratis; vooraf aanmelden is niet nodig.