Isolatie levert veel geld op in Ommelanderwijk en Zuidwending

OMMELANDERWIJK/ZUIDWENDING - In Ommelanderwijk en Zuidwending is Buurtkracht bezig met een energiebesparend project.Voor elke 100 euro investering jaarlijks 30 euro terug krijgen, wie wil dat nou niet?

Buurkracht heeft nu een collectief aanbod voor isolatie waarmee je geheel ontzorgd wordt, inclusief financieringsadvies. Praktijkvoorbeeld: hoe isoleren loont bewees Buurkracht-teamlid Paul Joosten. Zijn huis op Zuidwending had een verbruik van bijna 3700 m3 per jaar. Eind 2013 liet hij het voor €3300 isoleren. Hij bespaarde daarmee jaarlijks ruim 1700 m3 gas à 65 cent, dus zo'n €1100. Zijn maandvoorschot daalde daardoor met ruim 85 euro. Inmiddels is zijn investering al ruimschoots terugverdiend maar de besparing gaat jaar in jaar uit gewoon door!

Van alle investeringen die je kunt doen in duurzaamheidsmaatregelen levert isolatie het beste rendement. Spouw- en dakisolatie van matig geïsoleerde huizen hebben een terugverdientijd van ongeveer drie jaar, vloerisolatie iets langer. Financiering hoeft geen probleem te zijn. De overheid heeft hiervoor de energiebespaarlening met een aantrekkelijke rente. Een leenbedrag van bijvoorbeeld €3300 kost je 10 jaar lang maandelijks €42,43 maar je bespaart ongeveer het dubbele! Zo betaalt isolatie zichzelf direct al terug en houd je nog geld over ook.

Het is een heel gedoe om zelf goede isolatiebedrijven te vinden, offertes aan te vragen en te vergelijken, afspraken te maken en na afloop te beoordelen of de isolatie goed is aangebracht. Daarom heeft Buurtkracht de hulp ingeroepen van Groningen Woont Slim, het onafhankelijke energieloket van de gemeente Groningen maar inmiddels ook daarbuiten actief. Zij bieden een compleet isolatiepakket aan, waarbij de deelnemers geheel ontzorgd worden zonder dat hieraan extra kosten zijn verbonden.

Op dinsdagavond 31 oktober organiseren we samen met Groningen Woont Slim een avond in Dorpshuis de Wending, Zuidwending 199, 9644 XE Veendam.