Koopavond met klein familiefeestje

VEENDAM- - Een koopavond met een klein familiefeestje: tijdens het Koopavondoptreden greep Jos Kraan, directeur van het Cultuurcentrum, de kans om het echtpaar Bert en Enga Kraan en hun naaste vrijwilligers even in het zonnetje te zetten. Dit voor het feit dat ze wederom een succesvol seizoen draaien met hun Koopavondoptredens in VanBeresteyn.

Daarna was het podium vrij voor de Scheepsjoagers uit Muntendam, dat inmiddels ook veel leden uit Veendam en omstreken telt. Dat ze nog steeds geliefd zijn bij een groot publiek bleek ook donderdagavond weer: maar liefst twee uur voor aanvang van het optreden meldden de eerste bezoekers zich in de foyer van Cultuurcentrum VanBeresteyn voor een zitplaats op de eerste rang.

Ook heeft het 70 man tellende koor een drukbezette agenda. De huidige dirigent, Nico Dijkman, heeft met zijn inbreng ervoor gezorgd dat de zangkwaliteit van het koor op een hoog peil staat waar elke week nog aan geschaafd wordt. De Scheepsjoagers hebben een repertoire van meer dan 100 Shanty- en zeemansliederen, wat met veel enthousiasme wordt gezongen. Natuurlijk staan ook de Nederlandse melodieën staat aan op het programma.

De Scheepsjoagers hadden met hun Koopavondoptreden in een overvolle foyer van vanBeresteyn wederom een succesvol zangfestijn.