Levi Parham en Gerry Wolthof bij Blueprint

VEENDAM- - Op vrijdag 3 november vindt weer een interessante sessie plaats in Grand Café Java van het roots radioprogramma Blueprint. De gasten die de sessie verzorgt zijn de uit Oklahoma afkomstige Levi Parham en ‘onze eigen’ Gerry Wolthof.

Levi Parham

Levi Parham bracht volgens de kenners met “These American Blues” één van de beste roots platen van 2016 uit. Een plaat met een heerlijke mix van soul, country en blues. Levi komt uit McAlester Oklahoma en werd met name beïnvloed door de bluesplaten van Muddy Waters die zijn vader vaak thuis draaide. Zelf noemt hij Van Morrison en Sam Cooke belangrijke inspiratiebronnen. Levi werd opgepikt door mede Okie Jimmy Lafave die de plaat in Austin produceerde voor zijn Music Road label. In maart was hij al een keer te gast in Blueprint en maakte destijds veel indruk. Op zaterdag 4 november is hij één van de namen op de affiche van het grote Take Root Festival in de Oosterpoort in Groningen en daarom ben ik zeer vereerd dat hij opnieuw mijn gast is in Blueprint.

Gerry behoeft in Veendam en omstreken en zelfs ver daarbuiten geen nadere kennismaking. Als singersongwriter en voorman van de bands The Neil Young Mirror Band en Still Going West heeft hij zijn muzieksporen al ruim verdiend. Momenteel heeft hij met Dusty Band weer een geweldige rootsband om zich heen, maar op vrijdag 3 november is Gerry solo te gast.