Tijdloos genieten voor jong en oud

VEENDAM - Het kleine familiecircus Circus Bossle liet de afgelopen dagen in Borgerswold het hooggeëerd publiek genieten van echte traditionele circusacts. Compleet met clowns acts, balansacrobatiek, hula hoop, jongleren en met paarden, ezels, lama’s en honden.

Niet alleen de kinderen, maar ook de (groot)ouders hebben genoten van de kunsten in de piste. Kinderen werden even uit de virtuele wereld van computer, tablet en smartphone gebracht.

David en Tunika Bossle staan aan het hoofd van het circus. Na afloop van de voorstelling vertelden ‘der Vater und der Mutter, der Chef und Chefin’, iets over het circus in hun ‘gemütliche’ woonwagen. ,,Circus is cultuur, het hoort erbij”, aldus David Bossle. ,,Dat moet in ere worden gehouden. Maar veel ouders ondersteunen het niet meer, en komen niet meer in het circus. De kinderen die er wel zijn vinden het nog steeds heel leuk. Maar jammer genoeg komen er eigenlijk te weinig. Het circusbedrijf heeft het moeilijk in deze tijd. Wij zijn met twee families bij het circus betrokken, allebei familie Bossle, en dan lukt het nog wel. Maar met meer families op één plek, of met ingehuurd personeel erbij, is het ondoenlijk.”

Tekst en foto: Henk Drenth