Dominee Poot spreekt over Jozef, Jezus en Israël

NIEUWE PEKELA - Op dinsdag 7 november is er in Nieuwe Pekela de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jozef, Jezus en Israël. De andere data zijn dinsdag 14 en 21 november. De bijeenkomsten vinden plaats in de Baptisten Gemeente, Jan van Oldenburgerstraat E 45 in Nieuwe Pekela. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Vaak is de geschiedenis van Jozef gelezen als het verhaal van de vrome zoon van Jakob die ondanks alles wat hem overkomt, trouw blijft aan zijn geloof. Een prachtig voorbeeld voor ons leven met God. Maar de geschiedenis kan ook gezien worden als een profetie over het leven van Jezus en Gods plan met het volk Israël.

Om een paar voorbeelden te geven: Jozef wordt verkocht door Juda, Jezus door Judas. In de gevangenis predikt Jozef de uitleg van de dromen aan twee mensen die gevangen zijn, de schenker en de bakker. De een wordt verhoogd, de ander wordt veroordeeld. Ook aan het kruis zien we dat twee misdadigers Jezus omringen. Als Jozef koning van Egypte wordt, redt hij de wereld van de dood, terwijl zijn broers nog van niets weten. Juda is zelfs in die tijd in ballingschap gegaan. Dat zijn lijnen die we ook terugvinden in de heilsgeschiedenis als het gaat om Jezus en het Joodse volk.

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.