Nieuwe Pekela in actie voor Ruben

NIEUWE PEKELA - Vrijdagavond is door leden van de Gereformeerde kerk Nieuwe Pekela een cheque met een bedrag van 2641,15 euro voor de Stichting Noordzeeziekte overhandigt aan Ruben van der Laan uit Veendam.

Op 10 september jl. ging het kerkelijk seizoen van de Gereformeerde kerk Nieuwe Pekela van start. De dienst had als thema “Talenten”. Na de dienst kreeg iedereen twee euro uitgereikt. De bedoeling was om dit bedrag te vermeerderen, daarbij gebruik makend van ieders eigen talent. De opbrengst van deze actie was bestemd voor de Stichting Noordzeeziekte.

Er werden o.a. oliebollen, en taarten gebakken, er werd soep en jam gemaakt, houtsnijwerk, brei- en haakwerk, men kon kleine cadeautjes kopen en vele andere zaken. Verder werd er nog een bingoavond georganiseerd en was de opbrengst van de consumpties tijdens de culturele avond ook bestemd voor de Stichting Noordzeeziekte. Ook de jeugd heeft haar steentje bijgedragen door een heerlijke zelfgemaakte bowl te verkopen.

De 11-jarige Ruben uit Veendam heeft de Noordzeeziekte. Noordzeeziekte is een progressieve, zeldzame, en erfelijke aandoening die veroorzaakt wordt door het GOSR2-gen. Er zijn 25 gevallen van Noordzeeziekte bekend in de hele wereld. In Nederland zijn slechts 10 mensen met deze aandoening. Ruben is daar één van.