Zalencentrum Sorghvliet verder als Dukdalf 2.0

VEENDAM - Sinds 1 november heeft Bianca Ekamper uit Muntendam het Zalenverhuur Sorghvliet overgenomen van Jan André Boelens. Ze zet het centrum voort onder de naam Dukdalf 2.0.

Boelens was sinds 1999 als bedrijfsleider bij het voormalige wijkcentrum betrokken, en nam het in 2012 van de gemeente over. Na het faillissement in 2016 zette hij zich in om het als onderkomen voor de veertig verenigingen niet verloren te laten gaan.

Bianca Ekamper (34) werkt al sinds anderhalf jaar bij het zalencentrum met maatschappelijke functie. Voor de veertig verenigingen verandert er in Dukdalf 2.0 niets. De nieuwe naam is gekozen omdat de oude naam nog lang niet vergeten was. De toevoeging 2.0 staat voor de vernieuwing waar nu al aan gewerkt is, en voor de verdere vernieuwingen. Het interieur wordt vanaf half november nog verder aangepast en de culinaire kaart wordt uitgebreid.

,,Voorin de zaak willen we aan het terras een broodjeszaak openen met koffie en gezonde broodjes”, vertelt Bianca. ,,Ook gaan we sushi en andere gezonde dingen serveren. En worden er verschillende high tea’s geschonken. We gaan lunchen, brunchen en buffetten houden naar ieders smaak. Tijdens het buffet kan op bestelling vlees en vis ter plekke worden bereid.”

’s Weekends wil ze meer open zijn voor het houden van muziekevenementen. En wil ze zich ook gaan richten op meer jeugdige mensen. Vier keer in het jaar worden er feesten georganiseerd. Het Sinterklaasfeest op 2 december is de eerste, een kerstbrunch op Eerste Kerstdag en vervolgens Nieuwjaar.

In een aparte zaal gaat op reservering een vijfgangen diner geserveerd worden in het pikkedonker. Tijdens het ‘Dinner in the Dark’ is het eten op de tast. Bianca: ,,Het zou zomaar kunnen dat ze het glas van de buren in handen krijgen. En ineens cassis proeven in plaats van cola. Ze weten ook van tevoren niet wat ze geserveerd krijgen. Wel kan aangeven worden wat men niet wil eten. En er wordt op een eventueel dieet gelet. Pas na afloop aan de bar kunnen ze zien wat ze gegeten hebben.”

Het personeel serveert met nachtkijkers op. Bianca, lachend: ,,Mensen zullen zich afvragen wat ze zullen krijgen. Maar het zullen wel normale producten zijn, geen gebakken krekels of zo.” Er blijft ook altijd personeel in de zaal om een ‘oogje in het zeil’ te houden. Dinner in the Dark is voor maximaal 15 personen. Reserveren kan vanaf half november.

Bianca heeft horeca-ervaring opgedaan bij Van der Valk, het chauffeurscafé Huize Bareveld en bij Jan André Boelens. Jan André wilde een andere uitdaging en heeft Bianca ingewerkt. Hij komt af en toe nog op de werkvloer ter ondersteuning. Bianca heeft het pand van een nieuwe eigenaar gepacht. Pas sinds drie maanden weet ze dat zij de zaak wilde overnemen, en nog maar twee weken dat ze het mag gaan doen.

Door Henk Drenth