Concert salonorkest Las Niñas y Compadres

MUNTENDAM - Op zondagmiddag 19 november is er een concert van Las Niñas in de Kerk Protestantse Gemeente, Kerkstraat 17 in Muntendam.

Salonorkest Las Niñas speelt deze middag een zeer gevarieerd programma. Nomi de Ridder en Bert Kraan zingen bekende liederen uit onder andere musical en operette. Het orkest speelt werken van Strauss, Lehar, Dvorak, en het tweede deel uit pianoconcert nr. 21 van Mozart.

Het concert begint om 15.30 uur, de toegangsprijs is 9 euro, dit is inclusief consumpties voor en na het concert, of in de pauze. Bij binnenkomst koffie/thee en een koekje, in de pauze en/of na het concert fris en wijn. Kaarten zijn te reserveren via Wierth1@hetnet.nl , of zondagmiddag aan de kassa.

Las Niñas is ruim 10 jaar geleden ontstaan op initiatief van 1e violiste Ali Wierth. Las Niñas is een salonorkest bestaande uit een strijkersgroep, blazers en een pianist. Als vaste vocalisten zingen bij het ensemble zangeres Hermien Cats en zanger Bert Kraan. Het orkest staat onder leiding van dirigent Jelte Duister.

Het repertoire bestaat uit licht klassieke werken, Weense walsen, nummers uit operette en musical, en evergreens. Het optreden wordt begeleid door een presentator, die op ludieke wijze iets vertelt over het ensemble en de te spelen muziek. Las Niñas is een veelgevraagd orkest en heeft overal groot succes. Vooral in het Duitse grensgebied.

Het belooft dus een gezellige muzikale middag te worden met muziek van een behoorlijk niveau met een knipoog naar André Rieu.

Voor meer informatie en foto’s zie: www.lasninas.nl