Meer samenhang in de buurt met NextDoor

Veendam - Het gratis landelijke platform NextDoor is inmiddels ruim 1 jaar actief in Veendam en er zijn nu al meer dan 600 huishoudens lid. Landelijk maken ruim 2700 buurten gebruik van NextDoor.

De buurt is het oudste netwerk dat wij kennen en staat centraal in ons dagelijks leven. NextDoor probeert de sociale cohesie in de buurt te bevorderen. NextDoor is een sociaal netwerk dat te gebruiken is via de gratis website en/of de App. Het platform is zo ingericht dat buren op een betrouwbare manier informatie kunnen uitwisselen, iedereen wordt geverifieerd en buren kunnen zich alleen aanmelden met een echte naam.

Buurtbewoners kunnen mee doen aan gezellige onderwerpen en nuttige zaken zoals; het organiseren of melden van (buurt)evenementen, deelnemen aan buurtpreventie en veiligheid, gevonden- en verloren voorwerpen melden, goederen- en diensten gratis of te koop aanbieden, tips, ideeën en kunnen ook problemen delen. Kortom, alles om de onderlinge samenhang te stimuleren.

Bij registratie wordt je aan de hand van je adresgegevens en postcode ingedeeld in je eigen buurt, maar kan je ook reageren in omliggende buurten.

Ook professionals (Gemeente/Wijkambtenaar, Buurtagent, enz), organisaties zonder winst oogmerk (lokale stichtingen/initiatieven) en/of kleine zelfstandige ondernemers kunnen zich aanmelden.

Aanmelden kan via de link: https://nextdoor.nl/invite/ytwhdqtyadtxfdmpbtdn

Of via de algemene website: https://veendamcentrum.nextdoor.nl

Android App: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nextdoor

iOS App: https://itunes.apple.com/us/app/nextdoor/id640360962?mt=8

Wanneer het (hoofd)adres van je organisatie NIET in Veendam ligt graag contact opnemen met TopLid Beheerder Nathan R. Koppe via NextdoorVeendamCentrum@gmail.com

Je kunt een introductievideo (https://vimeo.com/155168012 ) en/of demosite (https://demo-nl.nextdoor.nl/news_feed) bekijken zodat je de functies kan zien en hoe de Nextdoor-buurten werken.