Staz Broekhoven naar finale NNK boksen

NIEUWEDIEP - - De 12 jarige wedstrijdbokser Staz Broekhoven uit Nieuwediep heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de Noord Nederlandse Kampioenschappen boksen in de klasse tot 38,5 kilo op 19 november in Nieuwegein.

Hij komt dan namens zijn team Boksvereniging Assen uit tegen Milan Raes die een thuiswedstrijd bokst voor boksclub de Voltreffer uit Nieuwegein.

Bij de Noord Nederlandse Kampioenschappen komen alle boksers tegen elkaar uit die afkomstig zijn van de provincies boven de grote rivieren. De winnaar van elke gewichtsklasse staat dan in de finale van de Nederlandse kampioenschappen op 9 december in Alphen aan de Rijn tegen de kampioen van Zuid Nederland. Staz is dus feitelijk nog maar 2 overwinningen verwijderd van de nationale titel, opmerkelijk voor iemand die pas ruim 2 jaar bokst.

Hij heeft het afgelopen jaar enkele grote stappen gemaakt mede doordat hij voor zijn zwakke punten, balans en voetenwerk, 1 a 2 maal per week kickbokstrainingen is gaan volgen bij de kickboksacademie van Donovan van Aerde. Dit dus naast de reguliere 3 keer bokstraining. Deze inspanning heeft hem nu dus aansluiting bij de nationale top opgeleverd.

Met een beetje geluk leveren de gemeente Aa en Hunze en de Veenkoloniën dus eerdaags een Nederlands kampioen boksen af.