Brocante Festival bij Tuingoed Foltz

MEEDEN - - Op het Brocante Festival, dat plaats vindt op 11 en 12 november, presenteert Tuingoed Foltz in Meeden een bijzondere collectie brocante, oude ornamenten en tuinantiek in combinatie met ‘ornamentale’ wintergroene planten. Tijdens dit feestweekend opent Foltz ook zijn vernieuwde Winterwinkel. Feestelijk ook en vooral verrukkelijk zijn de taarten van Lia Simons en de bonbons van Ciska Vennink. Op zondagmiddag verzorgt de Zuivelhoeve Veendam een smakelijke wijn- en kaasproeverij.

Flonkerende kristallampen, oude Franse vazen, antieke kandelaars, spiegels, heiligenbeelden, tuinpoorten, hekwerken en andere objecten met een oude uitstraling komen prachtig tot hun recht in de landelijke ambiance van het tuingoed rond de eeuwenoude boerderij in het Groningse Meeden.

Voor binnen en buiten

Voor binnen is er een schat aan originele, meest antieke, binnenhuisdecoraties, waaronder kroonluchters, kandelaars, serviezen, ruwhouten tafels, bankjes, glaswerk en ander brocante dat met name verzameld is in Frankrijk, België en Hongarije.

Buiten staan onder meer oude tuinvazen, smeedijzeren poorten, Franse tuintafels, tuinbanken, troggen en hekwerken uit Nederland, België en het Middellandse-Zeegebied.

Wintergroene planten en heesters als bamboe, taxus, buxus, rhododendron, varens, helleborus en gaultheria geven het terras en de wintertuin een aangeklede sfeer.

Opening vernieuwde Winterwinkel

Tijdens het Brocante Festival vindt de feestelijke opening plaats van de vernieuwde Winterwinkel met tal van decoraties voor de 'warme wintermaanden'. Bezoekers worden onthaald met een glas warme Aspen Spices.

Wijn- en kaasproeverij, bonbons en taart

De Zuivelhoeve Veendam verzorgt zondagmiddag vanaf 12.00 uur een wijn- en kaasproeverij in de stallen van Foltz. Het hele weekend serveert Lia Simons haar befaamde home-made taarten. Ciska Vennink presenteert heerlijke fairtrade bonbons.

Open: 10.00-17.00 uur. Toegang gratis.

Kijk voor meer informatie op www.tuingoedfoltz.nl.

Locatie en informatie

- Tuingoed Foltz ligt tussen Winschoten en Veendam, Adres: Hereweg 346, 9651 AT Meeden. Vanaf de N33 is de route bewegwijzerd