Lichtjesroute

Veendam - Na het overweldigend succes van 2015 en 2016 is de Baptistengemeente te Muntendam, in combinatie met een groep van Hoogezand, Beukemastraat, weer begonnen met de voorbereidingen voor de lichtjesroute 2017.

Deze wordt dit jaar gehouden op zaterdagavond 23 december 2017. U kunt starten tussen half zes en uiterlijk half negen.

Bij de lichtjesroute loopt u in groepen een route die verlicht is met ongeveer duizend glazen potten waarin een waxinelichtje brandt. De route loopt vanuit sporthal Ruitershorn naar het paviljoen in de Heemtuin. In deze route wordt op verschillende plekken door toneelspel, zang en muziek het kerstevangelie verteld.

De organisatie probeert elk jaar weer iets nieuws te verzinnen, hoewel het kerstevangelie hetzelfde blijft. Na afloop van de route kunnen de deelnemers in de Heemtuin op vertoon van hun gekleurde start-armbandje gratis een kop koffie of thee krijgen en voor de kinderen is er ranja. Daarna staan er ook dit jaar weer bussen klaar om de bezoekers terug te brengen naar de sporthal.

Het is helemaal gratis. Wel staat er op het einde van de route bij de Heemtuin (op veler verzoek van de bezoekers) een aantal melkbussen en mocht u toch uw dankbaarheid willen tonen, kunt u daar geheel vrijblijvend een gift in deponeren.