Ralph de Jongh trio SPEELT Bluesfestijn

Veendam - Op zondag 12 november (15.00 uur) zorgt Ralph de Jongh met zijn muzikale vrienden Nico Heilijger op bas en Marcel Wolthof op drums voor een geweldig bluesfestijn in vanBeresteyn.

De manier waarop Ralph in de muziek kruipt, dit beleeft en over kan brengen is ongekend. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde blues-verhaal. In 2004 werd hij opgepikt door Harry Muskee, die Ralph’s talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Ralph is één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is. Hij is twee keer winnaar geworden van de Dutch Blues Challenge, was twee keer met zijn band bij De Wereld Draait Door en hij speelde op Zwarte Cross. Jarenlang verzorgde hij als solo act het voorprogramma van Cuby & The Blizzards, Normaal en Waylon.

Kortom: een middag pure en eerlijke blues van de bovenste plank!

I’m a Soulman is een authentieke en opzwepende soulshow, gebaseerd op het verhaal van het legendarische platenlabel STAX. Het is 1958 en Amerika wordt geteisterd door rassenrellen als op dat moment een blanke broer en zus besluiten om een platenlabel te beginnen dat zich richt op zwarte artiesten. Binnen de kortste keren groeit STAX uit tot een familie van gelijkgestemden waar artiesten als Otis Redding, Sam & Dave en Booker T. & the M.G.’s wereldwijde furore maken.

Op het podium in vanBeresteyn herreist de wereldberoemde opnamestudio van STAX. Steffen Morrison en Manoushka Zeegelaar Breeveld laten onder begeleiding van de beste R&B band van Nederland de Soul van de Sixties herleven met hits als ‘Dock of the Bay’, ‘Knock on Wood’ en natuurlijk ‘I’m a Soulman’.