Afterbeat uit Veendam gaat internationaal

VEENDAM - - Stichting Afterbeat organiseert voor de 4e keer op een rij de Teenage Club Night in Club Jinx te Veendam. Deze is het voor het eerst zonder de Transform DJs uit de Verenigde Staten maar wel met het jonge talent Kevin Aleksander, die eveneens uit Denver Colorado komt. Ook komt Galactus Jack uit Groot Brittanië optredens geven en gaat daarnaast samen met Kevin en andere artiesten workshops geven op de Winkler Prins, Ubbo Emmius Veendam, Dollard College Pekela & het Alletta Jacobs College in Hoogezand.

Kevin Aleksander is een jonge producer die al sinds zijn jeugd muziek maakt maar vanaf zijn 15e het producen begon op te pakken. O.a. de Transform DJs draaien regelmatig zijn muziek in hun repertoire en namen hem mee op verschillende touren in de VS. Nu gaat Kevin voor het eerst terug naar het vaste land van Europa waar in Rusland zijn roots liggen. Kevin is een neef van de band Everfound in de Verenigde Staten die ook eerder heeft opgetreden met Afterbeat in Veendam.

Naast Kevin Aleksanders is Galactus Jack uit Manchester (Groot-Brittanië) de headliner van de Teenage Club Night. Galactus Jack is dj en werkt onder andere voor the Message Trust waar Afterbeat een partnership mee begonnen is. The Message Trust is net als Stiching Afterbeat een Non-Profit organisatie die afgelopen jaar in de Sunday Times op de 2e plek stond van beste Non Profit organisaties in Groot Brittanie.

The Message Trust is een christelijke organiatie die zich inzet voor het "verbeteren van de levens van de minsten onder ons”. Net als Stichting Afterbeat zetten ze grote muziekprojecten op in scholen waarop een grote show volgt in een theater of club. Daarnaast werken ze in gevangenissen en hebben ze een groot werkcentrum waar jonge mensen een cv kunnen opbouwen en leren een bijdrage te geven aan de maatschappij. Voorzitter Alko Stoel; “Samenwerken met the Message Trust is een jeugddroom die uitgekomen is. In mijn jeugd luisterde ik naar the World Wide Message Tribe, een christelijke dance groep waaruit deze organisatie is ontstaan. Persoonlijk heb ik het voorrecht dat ik met mijn gezin zelfs ga verhuizen naar Schotland om daar Afterbeat samen met the Message Trust op te zetten. Uiteraard kom ik regelmatig naar Nederland om hier Afterbeat ook voort te laten bestaan. Sterker nog: samen hebben we de intentie om the Message NL op te zetten”.

Naast de muziekworkshops zijn er ook workshops over sex & relaties in het Ubbo Emmius. Dit wordt gegeven door Emma Owen die eveneens bij the Message Trust werkt en een van de bandleden was van the World Wide Message Tribe. Het programma heet “RespectME”. Met dit programma willen ze jongeren leren respect te hebben voor zichzelf en hun lichaam. “Juist nu met de hastag #MeToo willen we met jongeren in gesprek komen over dit onderwerp”, aldus voorzitter Alko Stoel.

Uiteindelijk is er een grote schow in Club Jinx. De Teenage Club Night begint om 19:30 uur in Club Jinx te Veendam, Prins Hendrikplein 5c. Op de scholen worden gratis kaarten uitgedeeld en ook op onze sociale media worden relmatig kortingscodes weggegeven voor een gratis kaart. De minimale leeftijd voor het feest is 12 jaar.