Sinterklaasintocht Meeden

MEEDEN - - Dit jaar komt de Sint aan in Meeden op zaterdag 25 november. Drie jaar geleden arriveerde de Sint in Meeden per motor met zijspan, twee jaar geleden kwam hij per koets en vorig jaar meerde de Sint zelfs af bij het Dorpshuis, per boot. Op welke manier de Goedheiligman dit jaar naar Meeden komt is voorlopig nog een verrassing.

Sinds een aantal jaren organiseert een werkgroep van de Dorpsadvies Raad Coöperatie (DRC) de intocht van Sint Nicolaas in Meeden. De werkgroep wordt gevormd door leden van Buurtvereniging Tussen Baide Meulens, Stichting Metmans, Jeugd Werk Groep VV Meeden en leden van de DRC.

Wel is alvast aangekondigd dat de Sint ongeveer twintig Zwarte Pieten mee zal nemen uit Spanje en dat hij om ongeveer 13.30 uur zal vertrekken uit Meeden-West. Hij zal hierbij vergezeld worden door een vrachtwagen van de firma Remmers, met daarop muziekkorps Excelsior uit Nieuwe Pekela.

De aankomst in het dorpshuis heeft de Sint gepland zo rond 14.00 uur. Tenminste, als de stoet niet opgehouden wordt door de grote menigte mensen langs de Hereweg die de aankomst van de Sint niet willen missen.

In het Dorpshuis zal de Sint en zijn gevolg worden verwelkomd en vindt vervolgens tot ongeveer 15.00 uur een gezellig Sinterklaasfeest plaats met muziek en zang. Dit alles wordt natuurlijk in perfecte banen geleid door “meneer Koos” en zijn assistenten.