Tammo opnieuw te zien

BORGERCOMPAGNIE - De voorstellingen vinden plaats op de Cultuurwerkplaats B47 ‘met aandacht voor de Veenkoloniale geschiedenis en perspectief’.

Aan de hand van een nazaat van Adriaan Geerts Wildervanck, te weten Tammo Edens, volgt de voorstelling de recente ontwikkelingen van de Veenkoloniën met bijzondere aandacht voor actuele thema’s. Vanuit een positieve en bouwende kracht gaat de voorstelling door de eeuwen van de regio, nauwelettend gevolgd door Adriaan Geerts zelf.

‘Heimwee van Tammo’ is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers. Onder regie van Rob van der Ree zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met een basis voor een folk-genre en tweetal zangers zorgt onder leiding van de dirigent Rens Koldenhof voor een passende muzikale omlijsting. Al deze factoren bij elkaar hebben geresulteerd in een sterk theaterstuk met prachtig live muziek en historische beelden van o.a. een rijke Veenkoloniale geschiedenis..

De 21 deelnemers en vrijwilligers zijn weer zover om het podium op te gaan. MMC organiseert met het project enkele eenmalige voorstellingen in de Cultuurwerkplaats BC 47 te Borgercompagnie.

Zaterdagavond 25 november, aanvang 20.00 uur

Vrijdagavond 8 december, aanvang 20.00 uur

Reserveren is vanwege de beperkt aantal plaatsen noodzaak. Reserveren kan via info@metmeercultuur.nl of tel 06-29025092.